Lovaglás könnyedén – Képzés

Mozgásmechanikai azonosság és kommunikáció ló és ember között

A lovaglás, a lóval való foglalkozás, tréning akkor eredményes hosszú távon – bármely szakágban-, tartósan és egészségben, ha a folyamat a lehető legnagyobb mértékben értelmezhető a ló számára és neki a legkevesebb stresszt okozza.

A lótól – lévén élettanilag kényelem kereső élőlény – bármi Kérhető. Az u.n. kényszerítő eszközök használata szükségtelenné válik, ha értelmezhetővé tesszük magunkat a ló számára.

Nagyon valószínű, hogy eddig még egyetlen ló sem hagyta el természetes ménesét és jelentkezett az embernél „szolgálatra”. Ezért kéréseink a ló felé magyarázatra szorulnak – erre használunk eszközöket. Minél értelmezhetőbbé tesszük magunkat, annál kevesebb eszközre lesz szükségünk.

A kapcsolaton alapuló, harmónikus lovagláshoz elsősorban saját mozgásmechanikánkat kell megértenünk. Amint tudatossá válunk a saját mozgásunkra és párhuzamosan egyre jobban megértjük a ló tanulási mechanizmusát, annál könnyebb lesz kéréseinket megértetni a lóval a földön és a hátán egyaránt.

Az ilyen irányú megközelítés jelentős mértékben elősegíti a lovak egészségben eltöltött évei számának növekedését a teljesítmény szintjének maximális ideig történő fenntartásával.

Foglalkozásainkon útmutatást adunk mindezek megértéséhez, megtapasztalásához és alkalmazásához.

(klikk a képekre a galériához)

 

 

Amit kínálunk:

  • a mozgásmechanikai azonosság ló és ember között és annak a lovaglásra gyakorolt hatásának felismertetése
  • a kapcsolat kialakítása és fenntartása értelmezhető kommunikáción keresztül
  • a stressz csökkentésének eszközei és ezzel a hatékonyság és teljesítmény növelése
  • a teljesítmény fenntartásának, növelésének lehetősége az egészség hosszútávú fenntartásával